fbpx

   Algemene voorwaarden

Ik gebruik graag mijn stem om jouw audio(visuele) project mee naar een hoger, professioneel niveau te tillen. 
Hieronder leg ik je uit hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten.

IMG_3001

   Voor de opname 

Je hebt je weg naar mij gevonden en hebt interesse om mijn stem in te schakelen voor jouw project? Super! Om eventuele twijfels weg te nemen, kun je me vragen om een gratis proefopname. Ik spreek dan een stukje van je script kosteloos in en bezorg het aan jou, zodat jij kunt oordelen of je met mij in zee wilt gaan.

   Prijsafspraken

Mijn website bevat bewust geen statisch tarievenoverzicht, omdat de prijs van heel wat factoren afhangt. De belangrijkste zijn de lengte van de tekst en de manier waarop de opname wordt gebruikt. Algemeen geldt: hoe ruimer de voice-over wordt gebruikt, hoe hoger de prijs van het gebruiksrecht. 
Enkele voorbeelden: een reclamespot voor een lokale radio (vanaf € 15)  is goedkoper dan een radiospot voor een regionale (vanaf € 50) of nationale zender (vanaf € 100). Een intern bedrijfsfilmpje van twee minuten (vanaf € 100) kost minder dan een online spot waarmee geadverteerd wordt op sociale media (vanaf € 150). Een reclamespot die vier dagen loopt, is goedkoper dan een spot die een jaar lang wordt gedraaid. 

Vraag me dus gerust om een vrijblijvende offerte. Ik ben voice-over in bijberoep en doe mijn uiterste best om aan eerlijke doch democratische prijzen te werken. Ga je akkoord met de prijs, dan geldt onze digitale communicatie daarover (e-mail) als bindend.

   Briefing

Bezorg me het definitieve, goedgekeurde script. Heb je toch nog twijfels over de tekst? Geen zorgen, met mijn achtergrond als taal- en letterkundige kan ik je helpen om de tekst te finetunen. Spreek dat vooraf goed met me af, zodat ik een eventuele taalcorrectieronde kan toevoegen aan de offerte. 

Bevat je script ‘speciale’ termen, zoals productnamen die eigen zijn aan een bedrijf? Of wens je dat een telefoonnummer op een specifieke manier wordt ingelezen? Duid dat dan zeker aan in het script. 

Het is ook fijn als je me brieft over de gewenste inspreekstijl. Je kunt daarbij bijvoorbeeld verwijzen naar een voorbeeld op mijn website, waarin je mijn intonatie  geschikt vond. Of je kunt me uitleggen hoe jij het precies wilt hebben: rustig, traag, dynamisch, warm… 
Sowieso bezorg ik je meerdere takes, zodat je keuze hebt in de tone of voice. 

Eventueel kun je me via de digitale weg regisseren. We bellen dan bijvoorbeeld via Skype of Zoom, waarbij ik de tekst inspreek terwijl je meeluistert. Vanwege mijn deeltijdse job doe ik mijn inspreekwerk vaak ’s avonds, maar ik zoek graag mee naar een moment waarop we beiden beschikbaar zijn. 

   De opname

Ik voer de opname uit in mijn thuisstudio, meestal binnen de 24 uur nadat de bestelling is afgerond, tenzij anders gecommuniceerd.  
Ik gebruik daarvoor een Rode NT 2000 microfoon, de software Audacity en een Steinberg-interface. Standaard neem ik op aan 44 kH en 24 bit. Wens je andere instellingen, geef dat dan tijdig door.

Tenzij anders afgesproken, bezorg ik je de opname als één file. Die opname is ruw, ze is dus nog niet opgepoetst. Uiteraard verwijder ik storende geluiden of versprekingen. 

Ik lever bestanden doorgaans aan als wav-file, via een mailtje met een link naar WeTransfer. Indien gewenst kan ik het bestand ook als mp3 bezorgen. Werk je liever met een stabiele link, dan kan ik het bestand ook bezorgen via Google Drive. Laat me weten wat je voorkeur draagt. 

   Na de opname

Ik hoor graag je feedback. Ben je tevreden? Super! Voeg gerust een review toe aan mijn pagina op Google Mijn bedrijf. Zo kom ik sneller onder de aandacht van andere potentiële opdrachtgevers. 

Heb ik een fout gemaakt? Dan zet ik die uiteraard zo snel mogelijk recht. 

Wens je een andere tone of voice? Brief me dan heel goed over wat je precies verwacht en ik bezorg je de retake zo snel mogelijk. In de prijs is sowieso één retake voor tone of voice inbegrepen. 

Wordt de tekst van het script achteraf veranderd? Worden er zinnen veranderd of komt er tekst bij? In dat geval zorg ik ook voor een retake, maar dan reken ik wel een vergoeding aan afhankelijk van het extra werk.

   Betaling

Doorgaans bezorg ik je mijn factuur binnen de daaropvolgende maand. Als kleine onderneming zijn mijn facturen vrijgesteld van btw. 

Mijn vergoeding is te betalen 30 dertig na de factuurdatum, tenzij anders afgesproken. Voor grote bedragen kan er met tussentijdse facturen worden gewerkt. Ook dat spreken we vooraf af. Is de vergoeding binnen de maand niet gestort, dan stuur ik je een reminder. 

Wordt de factuur niet binnen de twee weken na de reminder betaalt, dan reken ik 10 % interesten aan per jaar en een forfaitaire vergoeding van 10 % op het totale factuurbedrag, met een minimum van 50 euro als schadebeding. Eventuele gerechtskosten en uitvoeringskosten zijn ten laste van de in gebreke gebleven klant.  

   Promotie

Ik vind het belangrijk om mijn portfolio regelmatig te updaten, zodat ik andere potentiële klanten voldoende demomateriaal kan tonen. Als je audio- of video content online verschijnt, deel ik dat bestand graag via een link op sociale media of voeg ik het toe aan mijn website. Wens je dat liever niet, zeg het mij dan.

Heb je graag dat ik meewerk aan de promotie van je project? Vraag me dan zeker om jou of je bedrijf te taggen in mijn posts op sociale media.

Elke bestelling betekent aanvaarding van de hierboven beschreven voorwaarden door de klant. 

Ik kijk uit naar onze samenwerking!